Onze diensten

Bid- en tendermanagement
Het winnen van tenders geeft jou, jouw bedrijf en jouw medewerkers toekomst. Dat begrijpen wij. Dat is waarom wij al onze kennis en ervaring inzetten om die ene opdracht voor jou binnen te halen. Daarbij begeleiden wij het volledige aanbestedingsproces. We stellen een tenderplanning op en bewaken de voortgang, adviseren je bij het samenstellen van het tenderteam, zorgen voor een gedragen tenderstrategie (op kwaliteit en prijs), halen informatie op via sessies en interviews én sturen het schrijf- en reviewproces aan (of we voeren het voor je uit). Zo zorgen wij ervoor dat de tender soepel en beheerst verloopt.
Een tenderstrategie vormen
Een winnende inschrijving begint bij een goede tenderstrategie. Dat betekent: de vraag van je opdrachtgever en het project doorgronden, de concurrentie en je eigen organisatie kennen en de optimale balans vinden tussen prijs en kwaliteit. Maar het belangrijkste: durven keuzes te maken. Alles of niets. Erop of eronder. Wij helpen jou met het maken van deze keuzes. In een creatieve strategiesessie verzamelen we samen met het tenderteam de bouwstenen voor een goede tenderstrategie. Deze werken we uit in een praktisch strategiedocument en maken we specifiek per gunningscriterium. Dit zorgt voor een gewaagde inschrijving die perfect aansluit op de behoeftes van de opdrachtgever én de juiste diepgang heeft.
Schrijven EMVI- en BPKV-plannen
Alles wat we opschrijven in onze plannen van aanpak – elk woord, elke punt en elke zin – draagt bij aan dat ene overtuigende verhaal. Daarin leggen we uit waarom jullie de beste partij voor dit project zijn. Samen met jullie gaan we op zoek naar dit verhaal. Jullie komen met ideeën; wij werken de ideeën uit tot een overtuigende tekst. Een realistische tekst (jullie gaan straks met de opdracht aan de slag). Maar bovenal: een winnende tekst. Want winnen is ons doel. Niet omdat we dat zo graag doen, maar omdat jullie je daarmee ook in de toekomst verzekeren van passende opdrachten.
Grafische vormgeving
Een goede vormgeving draagt bij aan de overtuigingskracht van jouw plan van aanpak. De beoordelaars lezen je plan makkelijker weg en onthouden jouw boodschap beter. Daarom gieten wij al onze plannen in een mooi, professioneel jasje. Ook maken wij kaartjes, infographics en processchema’s. Hiermee springt jullie inschrijving er echt uit bij de beoordelingscommissie en staan jullie vanaf de eerste blik al 1-0 voor.
Reviewen en redigeren EMVI- en BPKV-plannen
Heb je zelf een plan van aanpak geschreven (EMVI of BPKV) en wil je weten of je daarmee goed gaat scoren? Wij reviewen het plan door de “bril van de opdrachtgever”. We spitten de contractstukken door, kijken of jouw verhaal aansluit op de klantvraag en geven aanwijzingen om het plan te verbeteren. Als je wil, verwerken wij onze feedback zelf en herschrijven wij je tekst tot een overtuigend verhaal. Zo scherp je moeiteloos je plan van aanpak aan en verhoog je eenvoudig je winkansen.
Training en coaching
Wil jij jouw winkansen op aanbestedingen verhogen, zonder daarvoor continu een extern bureau in te schakelen? Wij geven in-company trainingen en individuele coaching om jouw tendervaardigheden snel te vergroten. Of je je nu wilt voorbereiden op een interview met de opdrachtgever, zelf aan de slag wil met het schrijven van doeltreffende EMVI-plannen óf je tenderproces wil optimaliseren: op basis van jouw leerbehoefte maken we een opleidingsprogramma op maat. Zo helpen wij jou verder en haal jij het beste uit jezelf.
Copyright 2023 Bold Tenders