Even voorstellen: Rosanne Schot

Afgelopen mei werd ik benaderd of tenders schrijven niet iets voor mij was. Altijd nieuwsgierig ging ik compleet open het gesprek aan over de wondere wereld van tenders. Deze pitch overtuigde dat ik als historicus echt een toegevoegde waarde bij Bold kon zijn. Historici komen traditioneel op hele diverse plekken terecht en in de voorgaande jaren had ik al uitgebreid over de academische muren getuurd. Na een aantal toffe gesprekken ben ik in het diepe gesprongen, verhuisd naar Rotterdam en sinds september trots onderdeel van team Bold Tenders. 

Het verleden en de toekomst 


Er zijn wat misverstanden over wat historici nou in al die studiejaren leren – ‘Ga je dan voor de klas?’ of ‘In welk jaar was de Inname van Brielle?’ – maar vaak passen ze moeilijk in een hokje. Van de minister-president of directeur van Shell tot ondernemer of schrijver van dikke pillen, het werkveld waar we belanden in diverse werkvelden. Toch zijn er wel bepaalde karaktereigenschappen die we delen: nieuwsgierig, genuanceerd, analyserend en in staat om in grote lappen tekst tot de kern door te dringen. 

En nu? 

Dit klinkt misschien nog wat vaag maar dit perspectief is toepasbaar op allerlei projecten. Bij het schrijven van een tender is het belangrijk om tot de kern van de vraag van jouw opdrachtgever door te dringen. Daarnaast zijn er uiteenlopen belangen en prioriteiten die aan bod moeten komen. Mijn kritische en constructieve houding zorgen ervoor dat we risico’s en kansen goed doorgronden en we het beste uit ons tenderteam naar boven kunt halen en ik voeg ook altijd nog een flinke dosis enthousiasme toe. Ik hou van uitdagingen en probeer altijd op een creatieve en innovatieve manier te kijken naar de situatie. In de brainstorm en sparsessie ben ik volledig in mijn element. Ik krijg de meeste energie van het leggen van creatieve verbindingen en mensen meenemen in een innovatieve en vernieuwende aanpak.
Willen jullie ook als organisatie uitstijgen boven jullie zelf en een écht onderscheidende tender afleveren? Neem contact met ons op!  
 
Gerelateerde blogs en projecten
Copyright 2023 Bold Tenders