Kunstwerken en creatieve werkvormen

Kunstwerken en creatieve werkvormen. Ook die hebben voor ons tenderspecialisten geen geheimen. Met kunstwerken bedoelen we dan wel die civiele. Die bouwwerken van beton of metselwerk, zoals viaducten. Maar, als we heel eerlijk zijn: die vinden we niet eens het meest interessant. Wat dan wel? Hoe we de beste input boven tafel krijgen voor in onze EMVI-plannen! En ja, daar komen die creatieve werkvormen dan weer om de hoek kijken. In onze (overigens ook zeer creatieve) Bold Academie door Kim Hendriks van Sessiemakers leerden we daar meer over. 
 

Creatieve werkvormen: waarom eigenlijk? 

Creativiteit: het vermogen om nieuwe dingen te bedenken en creëren. Belangrijk voor ons werk, want alles draait om meerwaarde en onderscheidend vermogen. Hoe bied je de opdrachtgever iets extra’s, bovenop dat wat hij (of zij) al eist? Het inhoudelijke antwoord komt niet uit ons, maar van onze klant. Maar wat kan er nu onderscheidend zijn aan de manier waarop je een viaduct bouwt, bijvoorbeeld? Dat is voor onze klanten soms best een lastige vraag. Heb je bijvoorbeeld weleens ervaren dat je iets al jaren doet en niet beseft hoe bijzonder dat eigenlijk is, totdat iemand anders je erop wijst? Dat hebben onze klanten dus ook! Zij weten niet beter dan dat ze ‘gewoon’ hun werk doen. Maar vaak zijn er allerlei dingen die ze onderscheidend aanpakken, zonder zich er bewust van te zijn. Aan ons de taak om juist dát inzichtelijk te krijgen. Dat lukt vaak het beste als we onze klanten even uit hun ‘normale’ denkpatroon krijgen. En wat is daarvoor het perfecte middel? Juist, een creatieve werkvorm!
 

Druk druk druk, maar tóch creatief

Oké, maar hoe dan? Want de gemiddelde vergadering kent meer agendapunten dan beschikbare tijd. Ruimte voor creativiteit is daardoor eigenlijk niet meer over, zou je denken. Het interessante is dat de beste ideeën juist ontstaan als mensen ontspannen zijn en zich met elkaar verbonden voelen, zo leerden wij van Kim. Dat heeft iets met het limbisch systeem in onze hersenen te maken. De details daarachter laten we, zoals het ons tenderspecialisten betaamt, even achterwege. Waar het om gaat: een ontspannen brein dat in verbinding staat met anderen én met het betreffende thema, is het meest creatief. Creatieve werkvormen richten zich dus op het creëren van verbinding en ontspanning. Juist als je daar tijd voor inruimt, gaan de goede ideeën stromen. Uiteindelijk is het de tijdsinvestering dus ruimschoots waard. 

Creativiteit en hilariteit 

En zoveel tijd hoeft het ook eigenlijk helemaal niet te kosten. Creatieve werkvormen kunnen ook kort zijn. Even wat beweging, bijvoorbeeld, zorgt al voor ontspanning. Tijdens de Bold Academie mochten wij zelf ervaren hoe beweging in je lijf, zorgt voor beweging in je brein. Dat zorgde niet alleen voor creativiteit, maar vooral ook hilariteit. Wij weten dus wel wat we in het vervolg met onze klanten gaan doen: beweegspelletjes! 

Je vraagt je vast af welke concrete creatieve werkvormen we, naast beweegspelletjes, intussen nu precies kennen? Nou, De Schatkist bijvoorbeeld, 1-2-3 en het Achterstevoorstelrondje. Wil je daar meer over weten? We laten het je graag ervaren. Neem contact met ons op!
 
Gerelateerde blogs en projecten
Copyright 2024 Bold Tenders