Wat is EMVI en BPKV?

De term EMVI is de afkorting van Economisch Meest Voordelige Inschrijving. Het is één van de methoden waarop aanbestedende diensten inschrijvingen beoordelen. Hoewel de woorden “economisch” en “voordelig” verwijzen naar de factor prijs, worden EMVI-aanbestedingen juist gegund op basis van de gecombineerde waardering van prijs en kwaliteit. Juist vanwege de verwarring, wordt sinds enige tijd de term BPKV gebruikt als alternatief op EMVI. Hierbij staat BPKV voor Beste Prijs Kwaliteit Verhouding.
 

EMVI- of BPKV-plan

Door EMVI en BPKV krijg je steeds meer de gelegenheid om toelichting te geven op je aangeboden dienstverlening, werk of product. Daarbij staan de gunningscriteria centraal en stelt de aanbestedende dienst meerdere verdiepende vragen aan de geïnteresseerde partijen. Het is aan jou - de inschrijver - om die vragen te beantwoorden. Vaak doe je dit schriftelijk, via een plan van aanpak. Soms wordt de gunningsprocedure uitgebreid met een video, interview of presentatie.
 

Zo helpen wij jou aan hoge EMVI- of BPKV-score

Voor jouw beantwoording van de gunningscriteria geeft de aanbestedende dienst jou een kwaliteitsscore. Wij merken dat deze kwaliteitsscore een steeds belangrijkere rol krijgt binnen aanbestedingen. Tegelijkertijd begrijpen wij dat jij  - naast het bepalen van je prijs, het benaderen van je leveranciers en het verzamelen van je referenties - hier niet veel tijd voor overhoudt. Daarom staan onze tenderspecialisten klaar om jou te helpen. We coördineren het EMVI-proces, schrijven en reviewen het EMVI of BPKV-plan en zorgen voor een professionele vormgeving. Daarnaast geven we interview- en presentatietrainingen om je optimaal voor te bereiden op dat deel van de gunningsprocedure.
 

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?

Neem contact met ons op. Dan schrijven wij samen met jou een tender met toekomst.
 
Copyright 2023 Bold Tenders