Projecten & blogs

Samenwerken onder druk
Werkdruk is in de huidige arbeidsmarkt een hot topic. Zo ook in het tendervak, in het bijzonder door de hoge piekbelasting waar we in dit vak mee te maken hebben. Vlak voor de deadline, moet er vaak nog veel gebeuren. En omdat je een tender nooit alleen doet, vraagt dat óók iets van je team, zowel van het interne team als van het team van de klant. Hoe blijf je onder die hoge druk tóch effectief met elkaar samenwerken? Dat bracht tendercoach Jasper de Nooij ons bij.
Lees meer
Hoe moet ik eigenlijk werken?
Lijstjes met actiepunten uit sessies. Losse briefjes met handgeschreven notities. Op mijn telefoon wat lijstjes met afspraken. En op mijn laptop een hele waslijst aan lijstjes. Dat is toch onoverzichtelijk? TIJD voor actie! 

Robin de Kramer heeft ons met zijn training Timemanagement een middag meegenomen in de wereld van orde, structuur en regelmaat. Want wie wil dat nou niet? Om te voorkomen dat ons brein eeuwige ‘loopjes’ maakt, legde Robin ons de voordelen uit van een goed persoonlijk systeem: iets wat werkt voor jou, ondersteund met digitale tools. Maar waar plaats je die acties, afspraken en notities dan? In je agenda, in een takenlijst of in een notitietool? Alle drie dus!
Lees meer
I'll tell you what I want, what I really really want


JATFQ

Als ervaren tenderaars staan we per tender stil bij de uitvraag van de Aanbestedende Dienst (AD). We gaan hier uitvoerig op in samen met onze opdrachtgever tijdens een strategiesessie. Analyseren we de vragen wel goed genoeg om tot de juiste beantwoording te komen? Jelle Kemper neemt ons in een middag mee tijdens de Bold Academie ‘Just Answer The F*ing Question’.
Lees meer
FAQ (Faultily Asked Questions)
Tenderen is een prachtig vak, maar ook wij moeten soms wel eens door een taai stuk materie heen. Wat te denken van de Nota van Inlichtingen, of zoals we in jargon zeggen: de NvI. Je hebt net de conceptovereenkomst op juridische haalbaarheid beoordeeld en dan komt er een lange lijst met vragen en antwoorden die nog taaier is dan de Aanbestedingswet zelf. Toch is het een belangrijk instrument, want de juiste vraag kan een hoop getouwtrek in de uitvoering voorkomen. Met deze blog proberen we je, zo vlak voor het weekend van 1 april, net iets meer te enthousiasmeren om dit belangrijke document vanaf nu goed door te nemen. Dit doen we aan de hand van de ‘Beste NvI-vragen', oftewel de vragen en antwoorden die ons het afgelopen jaar het meeste zijn opgevallen.
 
Lees meer
Hannah's eerste halfjaar
Een filosofe in de tenderwereld. Was ik verdwaald? Zou ik niet iets moeten zoeken waarvoor ik opgeleid was? Zomaar wat vragen die mij, toen ik 6 maanden geleden startte bij Bold Tenders, veel zijn gesteld – door anderen én door mijzelf. De vraag vandaag de dag is: heb ik de antwoorden gevonden in het afgelopen halfjaar?
Lees meer
Ons goede voornemen voor 2023? Geen.
Vandaag – 12 januari – is de dag dat ze meestal overboord worden gegooid: goede voornemens. De Babyloniërs namen zich ieder jaar opnieuw voor hun schulden bij de goden af te lossen. En jij kent vast wel iemand die zich iedere jaarwisseling opnieuw voorneemt om écht af te vallen en die ene vriend wat vaker te bellen. Bij Bold hebben wij ons dit jaar voorgenomen om vooral géén goede voornemens te hebben.
Lees meer
Kunstwerken en creatieve werkvormen
Kunstwerken en creatieve werkvormen. Ook die hebben voor ons tenderspecialisten geen geheimen. Met kunstwerken bedoelen we dan wel die civiele. Die bouwwerken van beton of metselwerk, zoals viaducten. Maar, als we heel eerlijk zijn: die vinden we niet eens het meest interessant. Wat dan wel? Hoe we de beste input boven tafel krijgen voor in onze EMVI-plannen! En ja, daar komen die creatieve werkvormen dan weer om de hoek kijken. In onze (overigens ook zeer creatieve) Bold Academie door Kim Hendriks van Sessiemakers leerden we daar meer over. 
 
Lees meer
Adviseren in stijl
Adviseren. Dat is waar we ons bij Bold Tenders op dagelijkse basis mee bezighouden. Het adviseren van onze klanten draagt bij aan uw, en daarmee ons, einddoel: de beste strategie voor het schrijven van een winnend plan. Maar wat is nou een goed advies? Een vraag die lastiger is te beantwoorden dan je in eerste instantie denkt. We leggen het uit: 
Lees meer
Zegt een beeld meer dan duizend woorden?
Iedereen kent ‘m wel: het spreekwoord één beeld zegt meer dan duizend woorden. Maar hoe zit dat dan precies? Zijn woorden niet vereist om het beeld te begrijpen? En wat maakt een beeld krachtig? Zomaar een paar vragen die aan bod kwamen tijdens onze incompany training “De kracht van Beeld” van De Redactie. We leerden abstracte concepten te visualiseren, zagen af van clichébeelden en konden de vraag der vragen beantwoorden: zegt een beeld écht meer dan duizend woorden?
 
Lees meer
Even voorstellen: Jelle Kemper
De eerste week bij een nieuwe werkgever is altijd spannend. Zeker als je voor de switch eigenlijk ook al goed op je plek zat. Hoe zullen mijn nieuwe collega’s zijn? En kan ik op de manier blijven werken die ik gewend ben? Voor mij was de overstap naar Bold Tenders er ook een van een landelijk groot bedrijf naar een klein team aan enthousiastelingen. En dan maar hopen dat de cultuurshock niet te groot is…

 
Lees meer
In 6 stappen naar een tevreden klant
De klant is koning luidt het spreekwoord. En de koning wil je natuurlijk tevreden houden. Maar hoe doe je dat precies? Hoe leef je je zo in in je klant dat je de juiste snaar bij hem of haar weet te raken? Alle klanten hebben namelijk hun eigen uitgesproken en minder uitgesproken behoeften. Door hier goed op aan te sluiten, win je vertrouwen en verbeter je het contact. Hoe je dit doet, leerde onze collega Annet Westerman ons tijdens de laatste Bold Academie.
 
Lees meer
Een nieuw Marktplein voor Hengelo
De gemeente Hengelo wilde al lang haar Marktplein vernieuwen en verbeteren. Daarvoor nam het in 2021 een ontwerp van OKRA Landschapsarchitecten aan. Dit ambitieuze project maakt het Marktplein geschikt voor alle leeftijden, voorbereid op de toekomst én laat het aansluiten bij het industriële erfgoed van Hengelo. Aannemer Dusseldorp zag wel brood in deze uitdaging en ging met ons op een creatieve manier aan de slag om deze aanbesteding te winnen. En met succes! Nu de uitvoering aan de gang is, gingen Nicole en Rosanne in Hengelo op bezoek.
 
Lees meer
De kunst van het verleiden
Waarschuwing! Het lezen van deze tekst kan psychologische beïnvloeding met zich meebrengen. Hoe dat moet, werd ons namelijk bijgebracht in een incompany training ‘verleidend schrijven’ van De Redactie. De beoordelaars van onze Tenderplannen denken waarschijnlijk dat ze vooral naar de inhoud kijken en niet beïnvloed worden door allerlei trucjes. We zijn echter tot op bepaalde hoogte allemaal overgeleverd aan de werking van ons brein, zo leerden we in deze training. Aan ons de taak om daar gebruik van te maken in onze plannen.
Lees meer
De Grieken, aanvalsplan en tenderen
Aan het begin van iedere tender stellen wij weer die ene vraag: wat wordt de strategie in het plan? In eerdere blogs ‘we zijn verleiders’ en ‘winnende input uit je EMVI-sessie? 5 tips!’ is strategie deels besproken. Maar waarom is het toch zo belangrijk om een strategie te vormen in je plan? In deze Academie laten we ons meevoeren door Nicole in de wereld van strategievorming. 
 
Lees meer
Adviseren kun je (nog beter) leren
De hele dag door geven wij gevraagd en ongevraagd advies. Maar hoe vaak wordt advies niet in de wind geslagen of sluit het antwoord niet aan op wat er nu eigenlijk wordt gevraagd? Als tenderspecialist adviseren wij onze klanten en willen we natuurlijk graag dat zij hier iets aan hebben. Om daar zo goed mogelijk bij aan te sluiten heb ik, Rosanne, een ICM-cursus adviesvaardigheden gevolgd. Samen met een groep (die in hun werk op uiteenlopende manier advies geven) ging ik aan de slag. De lessen die ik hieruit heb geleerd, beschrijf ik in deze blog.
 
Lees meer
5 lessen over klimaatadaptatie
Als het gaat over ‘het klimaat’ vliegen de containerbegrippen om je oren. Klimaatadaptatie, energietransitie, klimaatmitigatie of warmtetransitie; in recente aanbestedingen zijn ze ongetwijfeld de revue gepasseerd. Maar hoe staan deze begrippen in verhouding tot elkaar? Waar komt zo’n vraag bij opdrachtgevers vandaan? En hoe kom je van containerbegrip tot concrete oplossing? Wij helpen je een eindje op weg, dankzij de Bold Academie van klimaatadaptatiespecialist Amber van den Tillaart.
 
Lees meer
Happy New Tenderyear!
Ja, dit is een eindejaarsblog. Zo één waarin we reflecteren, leren en anticiperen. Doordat wij in ons vak altijd korte, intensieve tendertrajecten doorlopen, doen we dat eigenlijk niet alleen aan het einde van het jaar, maar continu. In ieder traject schuilen belangrijke lessen voor het volgende project. Het is de kunst om die te herkennen én meteen toe te passen; de groei die dan ontstaat, is onbegrensd. In de snel uitbreidende tendermarkt is blijvende groei en ontwikkeling ook nodig. Waarom? Dat leggen we uit in deze blog, aan de hand van een inkijkje in onze hoogtepunten én onze voorspellingen voor het nieuwe jaar.
 
Lees meer
Nog betere EMVI-plannen? Volg onze training!
Eindelijk ingediend. Het EMVI-plan waar jij en je team de afgelopen weken keihard aan werkten. Jullie hebben er een goed gevoel bij. Het verhaal klopt, de maatregelen zijn duidelijk en de meerwaarde spat van het papier af. Maar dan, twee weken later, volgt de teleurstellende uitslag. Verloren. Alweer. Komt deze situatie je bekend voor? En wil jij in het vervolg ook meer succes met tenderen? Dan biedt onze op maat gemaakte, in-company EMVI-training uitkomst.
 
Lees meer
Een andere denkwijze
“Ik laat jullie vandaag een andere denkwijze zien,” begon Pamela haar Bold Academie. Die openingszin omvatte meteen de grote paradox van deze workshop: anders denken door juist niet te denken, maar te kijken. En dat bleek moeilijker dan gedacht. Al tekenend, knippend en plakkend worstelden de schrijvers van Bold zich door deze workshop visueel denken heen. Benieuwd naar onze worsteling? Lees snel verder!
 
Lees meer
De top vijf tips voor een herfstproof tenderproces
Ineens is het herfst! Spinnen besluiten vrolijk hun web recht voor je voordeur te bouwen, de bladeren kleuren rood, geel en bruin én de paddenstoelen schieten uit de grond. Hoe leuk het herfstdecor er ook uit mag zien, aan de herfstdip ontkomt bijna niemand. Hoog tijd voor wat vitamine B(old) dus. We hebben onze top-5 herfsttips voor jullie op een rijtje gezet!
Lees meer
Een overtuigende Bold Academie
Hoewel de term in allerlei contexten gebruikt wordt, denk je bij hedonisme waarschijnlijk niet direct aan een overtuigingstechniek. Aimy Ikkersheim bewees in een Bold Academie over dat onderwerp het tegendeel: hedonistische invloed is het gemak waarmee we informatie verwerken. En hoe makkelijker informatie te verwerken is, hoe sneller je er (meestal) door overtuigd wordt. Stiekem gebruikten we deze techniek ook maar meteen om je naar deze blog te lokken. Niks gemerkt? We leggen het je graag uit!
Lees meer
Omgevingsmanagement in tenders
Tegenwoordig is het bijna niet meer weg te denken binnen de tenderwereld: het actuele thema omgevingsmanagement. Ook zie en lees ik er zelf steeds meer over op LinkedIn. Opdrachtgevers willen graag weten hoe je het omgevingsmanagement aanpakt. Daarom komt het thema al vroeg aan bod in de tenderfase; goed omgevingsmanagement is immers een belangrijk onderdeel van je EMVI-plan, zo niet de basis!
 
Lees meer
Binnenstad Hengelo: Een winnende bouwteamtender
Gemeente Hengelo is al een aantal jaar bezig met het opknappen van de kenmerkende naoorlogse Wederopbouwstijl in de binnenstad. De aantrekkelijke winkelstad wordt voorbereid op de toekomst door de inzet van klimaatadaptie. Met de herinrichting van het Marktplein en de omliggende winkelstraatjes is de binnenstad eindelijk ‘af’. 
 
Lees meer
Zo houden wij onze aandacht erbij
“Even Apeldoorn bellen”. Al ruim 35 jaar weet Centraal Beheer met deze reclames succes te boeken. Het succes? Een mega sterk concept dat áltijd werkt. Net als bij een reclame, zit er achter een winnend plan een doordachte strategie die leidend is voor de hele boodschap van je verhaal. Vragen als “wie zijn wij” en “waarom willen we deze boodschap meegeven” gaan meermaals over de kop: alles voor de beste strategie!
 
Lees meer
Zo ga je met mij om
“Waar ben je goed in?". "Waar heb je een hekel aan en waar liggen je valkuilen?” Onze collega’s Jessica en Rosanne verzorgden een teammiddag waarin we elkaar als persoon en binnen de samenwerking beter leerden kennen. Het doel? Optimaal samenwerken als complementair team, zodat we uiteindelijk iedere tender naar een hoger niveau brengen.
Lees meer
Even voorstellen: Annet Westerman
Als reisfanaat kan ik reizen vergelijken met het leiden van projecten: het organiseren van de reis, de drive om van A naar B te gaan, er een fantastische reis van te maken met alle betrokkenen en het liefst natuurlijk een reis zonder grote hobbels of onaangename verrassingen onderweg.
 
Lees meer
In spirare
Bold is een clubje creatievelingen. Paradijsvogels die in de dagelijkse praktijk op succesvolle wijze de gedaante van tenderspecialist weten aan te nemen. Dat is althans mijn conclusie sinds ik hier werk, en wie met regelmaat onze blogs leest, heeft waarschijnlijk een vergelijkbaar beeld. Creativiteit mag dan overvloedig zijn, die gedaante van ‘specialist’ moet ik me nog wat meer eigen maken. Dat begint bij het vinden van je eigen inspiratie in dit vak, aldus Nicole. Ze gaf me de opdracht om eens wat techneuten van bijvoorbeeld Cleverland te bellen. Onder het mom van ‘jezelf voeden met de passie van anderen’. Wat ik ervan leerde? Dat paradijsvogels zich eigenlijk overal vestigen!
 
Lees meer
We zijn uiteindelijk verleiders
Strategie en propositie. Dat was het thema van onze derde Bold Academie. In marketingjargon verwijst propositie naar het in de markt zetten van een dienst, product of bedrijf. Als tenderspecialist is ons product: adviseren bij het maken van een EMVI-plan, het opschrijven én vormgeven. Maar belangrijker nog: het is onze taak om de klant te helpen bij het vinden van onderscheidend vermogen. Dáár zit immers de propositie in. Pieter bracht ons zijn kennis hierover bij.
 
Lees meer
Dokter Karbaat en de boekendokter
“Ik schrijf je een lange brief, want ik heb geen tijd voor een korte,” klinkt misschien paradoxaal, maar dat is het niet. Een bondig stukje schrijven is werk. Dat bedoelde de Franse wis- en natuurkundige Blaise Pascal dan ook met deze uitspraak. Een goede tekst moet kloppen en alle noodzakelijke onderdelen van de boodschap bevatten. Maar de lezer moet de tekst ook snel kunnen begrijpen. Dat laatste is zeker bij het schrijven van een EMVI-plan aan de orde, want een opdrachtgever krijgt de plannen van verschillende inschrijvers te lezen en heeft tijd noch zin om een lange tekst te ontleden. Bij Bold was het daarom hoog tijd voor een schrijfacademie, getiteld met het citaat van Blaise Pascal en verzorgd door inkortkoningin Nicole.
 
Lees meer
Muziekwijk Zuid: een winnende bouwteamtender
In 2020 publiceerde gemeente Almere, één van de jongste en grootste Nederlandse gemeenten, een aanbesteding van het groot onderhoud voor Muziekwijk Zuid. Een mooi bouwteamproject waar aannemer - onze opdrachtgever - Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek, en hun partners; groenspecialist idverde en ingenieursbureau Arcadis, zich maar al te graag voor inzetten. Voor een integrale, onderscheidende aanbieding schakelden zij onze hulp in.
 
Lees meer
Geen bloed en tranen, wel zweet
“Schrijven is schrappen,” betoogde ik als docent Nederlands altijd. Misschien dat ik nu pas echt snap waarom sommige leerlingen dat maar niet leken te begrijpen. Want: hoe schrijf je iets beknopt en duidelijk op wat je zelf inhoudelijk (nog) niet goed begrijpt? Dat was hún grootste uitdaging bij het schrijven van boekverslagen, recensies en literatuuropdrachten en míjn grootste uitdaging bij het schrijven van een EMVI-plan, zo ontdekte ik in mijn eerste twee maanden als tenderspecialist.
 
Lees meer
Preventief of correctief beheersen?

Over de beschikbaarheid van kennis binnen het tenderteam 

 
Als je zoals wij bij Bold veel verschillende opdrachtgevers bedient, zorgt dat voor de afwisseling die ons type adviseurs goed bevalt. Niet dat onze aandachtspanne nou zo kort is, maar dat het gemiddelde aanbestedingstraject een week of zes duurt, past ons perfect. Veel van onze projecten zijn zogenaamde must wins, dus als we worden gevraagd om te helpen zijn de belangen groot. Gelukkig blaken wij van Bold dankzij die kortdurende trajecten van de energie. En die zetten we in om samen met de opdrachtgever een winnend plan te schrijven. 
Lees meer
De winnende tender voor de Brokerdiensten van de provincie
Afgelopen jaar hebben we voor combinatie Fijzel/OmniformGroup het winnende plan van het brokerdienstencontract Provincie Noord-Brabant mogen schrijven. 

De provincie was op zoek naar een partij die hen ontzorgde bij de detachering voor projecten en programma’s op gebieden zoals infrastructuur en mobiliteit. De komende 4 jaar vullen Fijzel en OmniformGroup als intermediair de IPM-rollen en technische rollen in vanuit de markt.
 
Lees meer
Even voorstellen: Leander Koese
Als kleine jongen was ik altijd veel op pad met mijn vader, die een bedrijf in de scheepsbouw had. Helaas voor mijn vader was het niet het schip zelf dat me trok, maar vooral de weg ernaartoe. Ik bleek dan ook al jong een goede navigator te zijn. Opgegroeid aan de kust, ben ik daarnaast groot geworden met “de weg” en “het water” en was het een logische keuze om civiel techneut te worden. Hoe ik dan bij Bold Tenders terecht ben gekomen? Da’s een verhaal apart!
 
Lees meer
Succesvol in je joggingbroek
De overheid kondigde afgelopen week weer nieuwe maatregelen aan. Hoe Bold we ook zijn, ook ónze veerkracht is niet onuitputtelijk en een shotje oxytocine op z’n tijd hebben we allemaal nodig. De verliefden, verloofden en getrouwden onder ons zullen dat laatste vast genoeg krijgen, maar hun jengelende kinderen of etterende partners zijn vast niet alleen maar goed voor oxytocine; ze zorgen waarschijnlijk ook voor een (on)gezonde dosis frustratie. Kortom: wat je thuissituatie ook is, we kunnen allemaal wel een steuntje in de rug gebruiken in deze tijd. Nieuwelingen AimyRosanne en Jessica balen nog eens extra van dat thuiswerken, want zij leren zo hun collega’s bijna uitsluitend virtueel kennen. En da’s toch anders. Zij zetten daarom Bold's tips voor succesvol thuiswerken (al dan niet in joggingbroek) op papier. 
 
Lees meer
De winnende tender voor de Ingenieursdiensten van Noord-Brabant
De provincie Noord-Brabant werkt aan maatschappelijke vraagstukken op gebied van ruimte, economie, milieu, mobiliteit en cultuur. Om hierin weloverwogen keuzes te kunnen maken, zocht de provincie via een aanbesteding een adviserende sparringpartner, die ruimtelijke plannen kan uitwerken tot ontwerp of aanbesteding voor uitvoerende aannemers. 
Cleverland is een jong en nieuwsgierig bedrijf mét veel kennis van de domeinen én van de provincie. Daarom keek Cleverland ernaar uit om op deze opdracht in te schrijven. En wij van Bold? Wij werden gevraagd om een winnend plan te schrijven. 
 
Lees meer
Even voorstellen: Jessica Verheij
Wij mensen zijn verhalenvertellers, wordt weleens gezegd. Mijn verhaal is dat van een docent Nederlands die besloot een ander verhaal te gaan schrijven, mede mogelijk gemaakt door Bold Tenders. Mij op m’n blauwe ogen vertrouwend (ze zijn bruin, trouwens), werd ik eigenlijk per toeval aan de onderhandeltafel uitgenodigd voor een gesprek. En zo gebeurde het dat ik na negen jaar in het voortgezet onderwijs te hebben gewerkt, plotseling tenderspecialist werd. Bold Tenders deed daarmee z’n naam eer aan en ook voor mijzelf was deze stap vrij “Bold”.
Lees meer
Waarom het visuele verhaal van de tender niet mag ontbreken
Een goede tender bevat een overtuigende tekst, innovatieve maatregelen én vormgeving die de inhoud zich van de mooiste kant laten zien. Voor dat laatste is Pamela Kleinreesink verantwoordelijk en zorgt zij voor de opmaak van onze plannen. In haar introductieblog noemde ze al wat haar motiveert: 'de vertaling maken van wat mensen mooi vinden, raakt of graag willen naar een concreet ontwerp' Met dit artikel gaan we dieper in op de elementen van een succesvolle opmaak en hoe dit tot stand komt in samenwerking met het tenderteam.
 
Lees meer
Innovatie boosten door te tenderen? Volg deze 5 stappen!
Veel organisaties zien tenderen als ‘moetje, een noodzakelijk kwaad dat voor het ‘echte werk’ moet worden voldaan. Jammer, want juist tenderen – en het proces eromheen – kan een belangrijke meerwaarde zijn. Door het tenderproces te zien als manier om innovatie binnen je bedrijf te stimuleren, haal je uit tenderen veel meer dan alleen een winnend project.
Lees meer
Aimy's eerste maanden als tenderspecialist
We hebben jouw blog gevonden en denken dat jouw schrijfstijl goed aansluit bij ons tenderteam’. Dit was de eerste kennismaking van Aimy Ikkersheim met Bold Tenders. Twee maanden later rondt ze bijna haar eerste plan af. In deze blog vertelt ze over haar overgang van student naar tenderspecialist.
Lees meer
Winnende input uit je EMVI-sessies? 5 tips!
Zo. Daar zit je dan. Klaar om te brainstormen over de aanbesteding. Als tendermanager open je de sessie: “Opdrachtgever vraagt hoe we omgevingshinder beperken. Wie heeft een goed idee?” Na een verwachtingsvolle blik antwoordt één van je collega’s: “Laten we het gewoon doen zoals we altijd doen. Dat heeft toch altijd goed gescoord?” Niet de onderscheidende EMVI-propositie waar je op zat te wachten. Met deze vijf tips komen de onderscheidende ideeën wél boven tafel.
Lees meer
6 tips om creatief te blijven tijdens de lockdown
Creativiteit behouden tijdens het tenderproces is een van de grootste uitdagingen. Thuiswerken en online sessies maken dit proces alleen maar lastiger. Daarom delen wij de 6 tips om het teamgevoel en inspiratie te stimuleren vanuit huis!
Lees meer
Even voorstellen: Aimy Knippenburg
Dat een wereldreis er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat het schrijven van EMVI-plannen mijn vakgebied zou worden had niemand van tevoren kunnen voorspellen. Nou blijkt het eigenlijk best logisch. Ik leg je uit waarom! 
Lees meer
EVMI-plan in de praktijk: een kijkje op Eindhoven Airport
Op Eindhoven Airport waren de lijngoten en omliggende betonverhardingen op de opstelplaatsen van de vliegtuigen aan vervanging toe. Heijmans Infra benaderde ons om deze must-have opdracht voor hen binnen te halen, wat lukte! We schreven het beste plan van aanpak en sinds maart is Heijmans aan de slag om de opdracht uit te voeren. William Brabers van Heijmans nodigde Nicole de Vette en Hugo Braun uit om te kijken hoe ons plan in de praktijk uitpakte.
 
Lees meer
Even voorstellen: Pamela Kleinreesink
Dingen maken waar mensen happy van worden, dat is waar ík happy van word. Creatief zijn, ontwerpen en tekenen. En dan vooral de vertaling maken van wat mensen mooi vinden, raakt of graag willen naar een concreet ontwerp. Ideeën echt maken, dat is waarvoor ik ’s ochtends wakker wil worden.
Lees meer
Omgevingsmanagement; in 3 stappen naar tevreden stakeholders
‘De omgeving’ is voor opdrachtgevers erg belangrijk en daarom ook voor ons. Dat ‘de omgeving’ veelal hoog op het zorgen- of prioriteitenlijstje staat, is vaak terug te lezen in de EMVI-criteria. De basis voor goed omgevingsmanagement wordt immers gelegd in de tenderfase. Met ‘de omgeving’ bedoelen we verschillende stakeholders die een belang hebben tijdens de uitvoering van het project. Deze stakeholders zijn voor ieder project verschillend, maar bestaan vaak uit omwonenden, ondernemingen, instellingen, bezoekers of het verkeer.
Lees meer
Even voorstellen: Nicole de Vette
‘Wat wil je later worden?’ vroeg mijn oma toen ik acht was. ‘Schrijver’ antwoordde ik terstond. Bijna twintig jaar later maakte ik mijn droom waar en ging ik als EMVI-schrijver/tenderspecialist aan de slag. Toch had niemand – toegegeven: ikzelf ook niet – deze keuze zien aankomen. Want: wat doet (en moet) een afgestudeerd antropoloog in de tenderwereld?
Lees meer
Waarom een plan van aanpak SMART moet zijn
"Om ervoor te zorgen dat we aan uw hoge en evidente kwaliteitseisen betreffende dit perceel voldoen, zullen we tijdig op al uw vragen middels e-mail antwoord geven." Een zin zoals zovelen in een plan van aanpak. Vol goede bedoelingen, een veer tussen de spreekwoordelijke billen van de opdrachtgever en nog wat deftig klinkende woorden ertussen ook. Als dát geen 10 in de beoordeling, en daarmee die felbegeerde opdracht, oplevert, dan weet je het ook niet meer. Toch?
Lees meer
Het winnende plan voor de inkoopdiensten van de provincie
De provincie Noord-Brabant koopt jaarlijks voor €300 miljoen aan leveringen, diensten en (infrastructurele) werken in. Ze zocht een partner die de aanbestedingen van deze leveringen en diensten van haar kon overnemen, zodat haar medewerkers zich konden richten op hun kerntaken. Cleverland, een relatieve nieuwkomer in de inkoopbranche, zag deze opdracht als een mooie kans om haar inkoopteam verder uit te werken en durfde de slag aan te gaan met de gevestigde namen.
Lees meer
In 5 stappen naar een tender met toekomst
Een aanbesteding op basis van EMVI? Makkelijk zat! Even die oude plannetjes van de plank halen; stof eraf poetsen; een half uurtje kopiëren/plakken en – tada! Weer de winnende tender. Ja. Was het maar zo’n feest. Hoe verleidelijk het soms ook is; met het recyclen van oude EMVI-plannen is de kans groot dat je dat éne project waar je zo naar verlangde, misloopt. Volgende keer wel winnen? Volg dan deze vijf stappen.
Lees meer
Copyright 2024 Bold Tenders