Omgevingsmanagement in tenders

Tegenwoordig is het bijna niet meer weg te denken binnen de tenderwereld: het actuele thema omgevingsmanagement. Ook zie en lees ik er zelf steeds meer over op LinkedIn. Opdrachtgevers willen graag weten hoe je het omgevingsmanagement aanpakt. Daarom komt het thema al vroeg aan bod in de tenderfase; goed omgevingsmanagement is immers een belangrijk onderdeel van je EMVI-plan, zo niet de basis!
 
Wat vinden we ervan?
Eerder beschreef Fiona in deze blog al wat goed omgevingsmanagement is.  Tijdens een Bold Academie nam ze ons nu mee in dat thema. Ze begon met de basis: wat is omgevingsmanagement eigenlijk en hoe kijken we daar tegenaan? Ik merkte dat iedereen zijn eigen visie erop heeft, terwijl we wel een gemene deler hadden: “wat speelt er in de omgeving”? Daarna bespraken we een aantal stellingen met elkaar over omgevingsmanagement, zoals: “Het is lastig om een hoofdstuk over omgevingsmanagement te schrijven.” en “Een omgevingsscan is altijd nodig.”. 

De praktijk
Nadat we de theorie (met daarbij ook al wel wat praktijkvoorbeelden en ervaringen) hadden besproken, gingen we door met de praktijk. Fiona nam ons stap voor stap mee in de verschillende onderwerpen. Want wat is ervoor nodig om het onderdeel omgevingsmanagement goed in te vullen? En hoe pak je dat aan? Hoe voer je een omgevingsscan uit en welke stappen doorloop je hierin? 

Aan het werk
Als laatste opdracht maakten we in tweetallen een casus van een omgevingsscan die Fiona eerder dit jaar heeft uitgevoerd. Leuk om er samen in te duiken en te horen wat anderen opviel, ondanks dat je zelf ook al veel dingen in de omgeving hebt gesignaleerd. En kwam het overeen met wat Fiona in haar omgevingsscan had opgenomen? Ja, gelukkig wel! En het leukste van deze afsluiter? Het tweetal met de meest passende en creatieve maatregelen werd tot winnaar gekozen én verdiende een prijs! 

Ook nieuwsgierig naar onze aanpak en de stappen die wij hierin doorlopen? Neem contact met ons op!
 
Gerelateerde blogs en projecten
Copyright 2024 Bold Tenders