Een nieuw Marktplein voor Hengelo

De gemeente Hengelo wilde al lang haar Marktplein vernieuwen en verbeteren. Daarvoor nam het in 2021 een ontwerp van OKRA Landschapsarchitecten aan. Dit ambitieuze project maakt het Marktplein geschikt voor alle leeftijden, voorbereid op de toekomst én laat het aansluiten bij het industriële erfgoed van Hengelo. Aannemer Dusseldorp zag wel brood in deze uitdaging en ging met ons op een creatieve manier aan de slag om deze aanbesteding te winnen. En met succes! Nu de uitvoering aan de gang is, gingen Nicole en Rosanne in Hengelo op bezoek.
 

Van tenderplan naar werkelijkheid

Ze zagen het plan waar ze samen met Dusseldorp aan werkten tot leven komen. De omliggende zijstraten Telgen en de Brinkstraat zijn al bijna voltooid. De elementen van cortenstaal, uit de eerdere herinrichting van de Enschedesestraatweg, komen al terug. Deze warme roestkleur herinnert aan het industriële verleden van Hengelo en is een mooie omlijsting voor de vergroening van de binnenstad. Het nieuwe Marktplein is niet het eerste deel wat op deze wijze vernieuwd wordt, na het Burgemeester Jansenplein en de omliggende winkelstraten. Deze herinrichting geeft Hengelonaren en bezoekers een mooi centrum waar je graag op een terrasje neerstrijkt. Overigens kun je zelf ook live meekijken naar de werkzaamheden en wordt er achteraf een aftermovie van het project gemaakt.

Grote uitdagingen, creatieve oplossingen: we gaan op berenjacht!

Kenmerkend voor het Marktplein zijn de ‘Badgasten’. Vijf bronzen beren die sinds jaar en dag van het Marktplein hun thuis maakten. Tijdens de herinrichting hadden deze beelden een tijdelijk onderkomen nodig, wat nog een grote uitdaging was gezien hun gewicht. Rosanne verzon daarom, gebaseerd op het bekende kinderboek ‘Wij gaan op Berenjacht’, een ludieke berenjacht door Hengelo. De gemeente Hengelo was hier zeer enthousiast over en voerde dit uit met leerlingen van het ROC, die door de stad op zoek gingen naar de nieuwe verblijfplaats van de Badgasten.

We komen graag nog eens terug!
Rosanne: ‘Het was mooi om te zien dat verschillende elementen uit het plan ook gerealiseerd zijn in de praktijk. We komen graag terug om het eindresultaat te bewonderen!’

Ook op zoek naar creatieve oplossingen voor grote uitdagingen? Neem dan contact met ons op!
 
Gerelateerde blogs en projecten
Copyright 2024 Bold Tenders