Even voorstellen: Nicole de Vette

‘Wat wil je later worden?’ vroeg mijn oma toen ik acht was. ‘Schrijver’ antwoordde ik terstond. Bijna twintig jaar later maakte ik mijn droom waar en ging ik als EMVI-schrijver/tenderspecialist aan de slag. Toch had niemand – toegegeven: ikzelf ook niet – deze keuze zien aankomen. Want: wat doet (en moet) een afgestudeerd antropoloog in de tenderwereld?

Geitenwollensokken en worteltaartjes

Ik hoor jullie al denken: ‘Een antropoloog? Dat is toch zo’n zweverig geitenwollensokkentype die onderzoek doet naar inheemse volksstammen en een overmatige liefde heeft voor worteltaartjes?’ Ik kan niet ontkennen: ik hou erg van worteltaartjes, maar daar houden de gelijkenissen met dit stereotype wel op. Als antropoloog ben ik opgeleid te onderzoeken ‘hoe het is om jou te zijn’ (woorden van antropoloog en journalist Joris Luyendijk). Dat doe ik vanuit twee perspectieven: als insider én als kritische outsider.

Een antropologische blik op tenders

Dat klinkt natuurlijk best wel vaag en de link met de tenderwereld lijkt ver te zoeken. Toch gebruik ik mijn opleiding dagelijks om tot de beste EMVI-plannen te komen. Ga maar na: bij elk project, leg ik – in korte tijd – eenvoudig de verbinding met jouw tenderteam, leer ik jouw organisatie kennen en kom ik erachter waarom het project zo goed bij jullie past (insider). Daarbij stel ik juist vragen bij de dingen die jullie vanzelfsprekend vinden (outsider). Zo krijg ik jullie meerwaarde boven tafel en kom ik tot een onderscheidende, winnende aanbieding.

Ook een antropoloog in je tenderteam?

Zie jij inmiddels ook de toegevoegde waarde van een antropoloog in je tenderteam? Neem dan contact op. Ik kijk graag hoe ik jou aan een winnende tender kan helpen!
 
Gerelateerde blogs en projecten
Copyright 2024 Bold Tenders