Binnenstad Hengelo: Een winnende bouwteamtender

Gemeente Hengelo is al een aantal jaar bezig met het opknappen van de kenmerkende naoorlogse Wederopbouwstijl in de binnenstad. De aantrekkelijke winkelstad wordt voorbereid op de toekomst door de inzet van klimaatadaptie. Met de herinrichting van het Marktplein en de omliggende winkelstraatjes is de binnenstad eindelijk ‘af’. 
 
Voorafgaand aan de nieuwe invulling van het plein is een co-creatieproces met de inwoners opgestart en heeft de gemeente het architectenbureau OKRA benaderd voor een ontwerp. Het resultaat: een interactief doe-plein waarin alle bewoners aangenaam kunnen vertoeven. Aannemer Dusseldorp wilde het project graag uitvoeren en betrok ons om in een kort tijdsbestek het beste plan te schrijven.

Proces

In een korte doorlooptijd moest de juiste kennis opgehaald worden. Gelukkig was het dreamteam van Dusseldorp beschikbaar voor dit bouwteam. Zij hebben de afgelopen jaren flink wat ervaring opgedaan met bouwteamprojecten en hebben recent ook het project Lange Wemen uitgevoerd. Hierdoor zijn ze perfect op elkaar ingespeeld en extra gemotiveerd om het Marktplein als kroon op het werk te zetten. Met een boel enthousiasme zijn dan ook alle goede en ambitieuze ideeën in een plan van aanpak gezet.

Partners

Het project is van A tot Z doorgrond om te kijken welke mogelijkheden het ontwerp en de omgeving boden. In het ontwerp zitten verschillende ‘specials’ waar de juiste partners aan zijn gekoppeld, zoals een natuurvijver en een podium. De inzet op deze partnerschappen en een gedetailleerd stappenplan voor de realisatie van het project resulteerde in een perfecte score voor ketensamenwerking en procesbeheersing. Met als kers op de taart: een winnende tender! 

Ook een tender met toekomst?

Of het nu gaat om grote inschrijftrajecten of kleine; bouwteams, adviesdiensten of leveringen; wij helpen je graag! Neem contact op.
 
Project details
Naam project: Bouwteam Herinrichting Binnenstad
Aanbestedende dienst: gemeente Hengelo
Type project: bouwteam
Onze klant: Dusseldorp 
EMVI-resultaten: 
  • Visie op de ketensamenwerking: 10/10
  • Projectbeheersing: 20/20
  • Global Goals: 9/15
  • Innovaties en overige meerwaardes: 3/5
     
Dusseldorp over de samenwerking: 
“Samenwerking zit in ons DNA, een project in bouwteamvorm past ons dan ook als gegoten.”
 
Gerelateerde blogs en projecten
Copyright 2024 Bold Tenders