Even voorstellen: Jessica Verheij

Wij mensen zijn verhalenvertellers, wordt weleens gezegd. Mijn verhaal is dat van een docent Nederlands die besloot een ander verhaal te gaan schrijven, mede mogelijk gemaakt door Bold Tenders. Mij op m’n blauwe ogen vertrouwend (ze zijn bruin, trouwens), werd ik eigenlijk per toeval aan de onderhandeltafel uitgenodigd voor een gesprek. En zo gebeurde het dat ik na negen jaar in het voortgezet onderwijs te hebben gewerkt, plotseling tenderspecialist werd. Bold Tenders deed daarmee z’n naam eer aan en ook voor mijzelf was deze stap vrij “Bold”.

Passie voor taal en de diepte in

Maar eigenlijk is het helemaal niet zo gek; het vertellen van verhalen zit in ons mensen en met een flinke dosis taalkundige kennis, kan ik dat ook gewoon best goed. “De taal is de moeder van de gedachte, niet haar dienstmeid,” zei een beroemd satiricus ooit. Ik neem de taal dan ook als uitgangspunt om een plan goed op papier te krijgen. Een plan valt of staat vaak door de woordkeuze, formulering en tekststructuur. Zoeken naar woorden die de kern raken en die in pakkende zinnen verwerken, daar word ik blij van. Het is eigenlijk een soort puzzelen. En als de puzzel eenmaal klopt, dan blijkt vaak dat-ie achteraf helemaal niet zo moeilijk was. Schrijven is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, dus eigenlijk. Zoiets zei een beroemd voetballer ooit, maar dan over voetballen.
 

De diepte in

Alvorens een idee goed op papier te krijgen, ga ik graag de diepte in om achterliggende drijfveren te ontdekken. Drijfveren van mensen hebben me altijd geïnteresseerd. Elk idee komt immers ergens vandaan en is weer onderdeel van een groter geheel. Ik vraag dan ook graag door om vanuit de kleinste onderdelen bij het grote geheel uit te komen – en weer terug. Zo doorgrond ik het idee en lukt het me beter om het treffend op papier te krijgen.
 

Dus: een groots idee in je hoofd, maar nog niet op papier?

Wij helpen graag met het schrijven van een strak en helder EMVI-plan. Uiteraard zonder spelfouten. Neem contact met ons op!
 
Gerelateerde blogs en projecten
Copyright 2024 Bold Tenders