Muziekwijk Zuid: een winnende bouwteamtender

In 2020 publiceerde gemeente Almere, één van de jongste en grootste Nederlandse gemeenten, een aanbesteding van het groot onderhoud voor Muziekwijk Zuid. Een mooi bouwteamproject waar aannemer - onze opdrachtgever - Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek, en hun partners; groenspecialist idverde en ingenieursbureau Arcadis, zich maar al te graag voor inzetten. Voor een integrale, onderscheidende aanbieding schakelden zij onze hulp in.
 

Expertise, energie en creativiteit

Dat we met een potentieel winnende combinatie aan tafel zaten, was ons vanaf dag één wel duidelijk. Niet alleen door hun klantkennis of gezamenlijke succes op een vergelijkbaar onderhoudscontract in Almere (alle concurrenten voeren veel werken uit voor deze gemeente), maar ook door de inhoudelijke expertise, energie en creativiteit van alle teamleden. Vanuit elke partij zijn de beste mensen aangehaakt. Alles om dit project te slepen.

Kikkers, kruiwagens, luizen en pelzen

Met deze delegatie van experts was het de kunst om alle kikkers in de kruiwagen te houden. Het werken in Coronatijd maakte deze opgave niet makkelijker (maar wel nóg belangrijker). Daarom namen we aan de voorkant goed de tijd om – samen met de tendermanagers van Dusseldorp en idverde – tot een doelgerichte tenderaanpak te komen. Een combinatie van één-op-één interviews, themagroepen en integrale sessies bleek de sleutel tot succes. Onze rol in dit proces (naast die van schrijver van het plan van aanpak)? Die van luis in de pels. Want genoegen nemen met het eerste antwoord – noch het tweede; noch het derde – deden we niet, hoe vervelend dat soms ook was.

De hoogste EMVI-scores

Het resultaat sprak uiteindelijk voor zich. Met bijna 250 punten verschil ten opzichte van de nummer 2, wisten Dusseldorp, idverde en Arcadis het bouwteamproject binnen te slepen. Op alle EMVI-onderdelen – Visie op samenwerking, Kansendossier en Risicodossier – haalden we de hoogste scores! Missie geslaagd. De champagnefles mocht open. En de vier (!) chocoladerepen die een paar dagen later als bedankje vanuit onze opdrachtgever(s)volgden, maakten de winst extra feestelijk. 

Ook een tender met toekomst?

Of het nu gaat om grote inschrijftrajecten of kleine; bouwteams, adviesdiensten of rioolreconstructies; wij helpen je graag (zeker als daar bij winst chocola tegenover staat)! Neem contact op.
 
Project details
Naam project: Groot Onderhoud Muziekwijk Zuid
Aanbestedende dienst: gemeente Almere
Type project: bouwteam
Onze klant: Dusseldorp, idverde en Arcadis
EMVI-resultaten: 
  • Visie op samenwerking: 280/350
  • Kansendossier: 279/450
  • Risicodossier: 160/200
Gerelateerde blogs en projecten
Copyright 2024 Bold Tenders