EVMI-plan in de praktijk: een kijkje op Eindhoven Airport

Op Eindhoven Airport waren de lijngoten en omliggende betonverhardingen op de opstelplaatsen van de vliegtuigen aan vervanging toe. Heijmans Infra benaderde ons om deze must-have opdracht voor hen binnen te halen, wat lukte! We schreven het beste plan van aanpak en sinds maart is Heijmans aan de slag om de opdracht uit te voeren. William Brabers van Heijmans nodigde Nicole de Vette en Hugo Braun uit om te kijken hoe ons plan in de praktijk uitpakte.
 

Een op maat gemaakte gootconstructie

In de tenderfase zochten we naar manieren om Eindhoven Airport te verrassen. Samen gingen we tijdens onze creatieve sessies op zoek naar wat de opdrachtgever vroeg, wat ze eigenlijk wilde en hoe we daar de best mogelijke oplossing voor konden vinden. We zagen ruimte om met een op maat gemaakte gootconstructie de kwaliteit van de lijngoten te vergroten. Eindhoven Airport was hier enthousiast over en nam ons voorstel over.
 

What the FOD?

Terwijl de vliegtuigen af en aan vlogen, legde William enthousiast uit hoe Heijmans de oude lijngoten verwijderde en de nieuwe machinaal aanlegde met een slipformpaver. Hij maakte ons ook duidelijk hoe groot het risico van FOD is. Foreign Object Debris kan namelijk zorgen voor grote schade bij vliegtuigen, wat je logischerwijs altijd wil voorkomen. Daarom is werken op een vliegveld zo uitdagend: als zelfs opstuivend zand of een losliggend steentje een passagiersvliegtuig aan de grond kan houden, dan is een zeer hoog zorgvuldigheidsniveau vereist. William liet ons zien hoe Heijmans daar dagelijks mee bezig is en hoe ze de voorstellen uit ons EMVI-plan (bijvoorbeeld de inzet van een veeg/zuigwagen) op een succesvolle manier in de praktijk brengt. Want het project loopt goed op schema en de opdrachtgever is zeer tevreden over de inzet van Heijmans!
 

Een plan van aanpak in de praktijk: een Tender met Toekomst

We voelden de trots van William en zijn collega’s voor dit werk vanaf onze eerste sessie. We voelden dezelfde trots toen hij ons rondleidde over het terrein van Eindhoven Airport. En uiteindelijk is dat waar wij iedere dag aan werken; het zorgen voor een mooie, passende opdrachten voor jouw bedrijf.
 

Wil je ook een Tender met Toekomst?

Neem dan contact met ons op!


 
Auteur: Hugo Braun, tenderspecialist
Gerelateerde blogs en projecten
Copyright 2024 Bold Tenders