De winnende tender voor de Ingenieursdiensten van Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant werkt aan maatschappelijke vraagstukken op gebied van ruimte, economie, milieu, mobiliteit en cultuur. Om hierin weloverwogen keuzes te kunnen maken, zocht de provincie via een aanbesteding een adviserende sparringpartner, die ruimtelijke plannen kan uitwerken tot ontwerp of aanbesteding voor uitvoerende aannemers. 
Cleverland is een jong en nieuwsgierig bedrijf mét veel kennis van de domeinen én van de provincie. Daarom keek Cleverland ernaar uit om op deze opdracht in te schrijven. En wij van Bold? Wij werden gevraagd om een winnend plan te schrijven. 
 

Een enthousiast team met klantkennis, expertise én kritische zelfreflectie 

Dat in een tenderteam samen aan de opdracht wordt gewerkt is natuurlijk logisch. Aan de mate van enthousiasme en betrokkenheid is vaak af te leiden hoe succesvol de inschrijving zal zijn, is onze ervaring. Hierdoor wisten we gelijk dat onze opdrachtgever niets liever wilde dan deze opdracht winnen.  Als “buurman” van de provincie – Cleverland zit immers met het kantoor op steenworp afstand van de provincie – én de eerdere samenwerking met de provincie ontstond er een duidelijk beeld wat de provincie zocht. Om dat idee echt scherp te krijgen, gebruikten we meerdere sessies waarin we kritische vragen stelden, discussies voerden en zo samen een goede strategie wisten te bepalen. 

Op weg naar een winnend plan

Daarna haalden we input op voor het schrijven van het plan. Processen werden geanalyseerd, verbeterd, of zelfs op maat gemaakt. En waar dat meerwaarde bracht introduceerden we instrumenten of zelfs nieuwe partners. Zo besloten we om PIM.info als vaste onderaannemer in te zetten, want met hun oplossing kon Cleverland garanderen dat altijd alle bron- en projectinformatie actueel en compleet is, een belangrijke eis van de Provincie. Diverse versies leidde tot een definitief concept. En de finishing touch? Het plan werd in een mooi jasje gestoken door onze eigen vormgever om extra op te vallen!

Van een succesvol team naar een sparringpartner voor de provincie

Een grote mate van betrokkenheid en een bulk aan enthousiasme heeft geleid tot succes: de komende vier jaar mag Cleverland als civieltechnisch adviesbureau aan de slag voor de Provincie! Het team gaat samen met hun partners hard aan de slag om de Provincie te helpen met hun ruimtelijke vraagstukken. En wij van Bold kijken met trots terug op een fijne samenwerking met onze opdrachtgever Cleverland, die wederom resulteerde in de gunning van een van de belangrijkste ingenieursdienstencontracten. 
 
Project details
  • Naam project: Raamovereenkomst Ingenieursdiensten
  • Aanbestedende dienst: Provincie Noord-Brabant
  • Onze klant: Cleverland
Gerelateerde blogs en projecten
Copyright 2024 Bold Tenders